Conditiemeting op afstand: signaleer lekkage en vervuiling op het dak

Inscio.nl > Daken en goten

Terug naar homepage

Platte daken: lekdetectie en isolatiewaarden

Eigenaren van vastgoed, maar ook dakdekkers en -fabrikanten willen tijdens de garantieperiode natuurlijk geen lekkages en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid al na enkele jaren tot verrassingen leiden. Inscio helpt dakproblemen bij klanten te voorkomen met vrijwel realtime sensordata. 

Door de trend dat daken steeds vaker gebruikt worden als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (rententiedaken), wordt conditiemonitoring belangrijker. De ‘slimme dakoplossing’ van Inscio is geschikt voor platte isolerende daken, omdat alle meetsensoren in het isolatiepakket worden geplaatst. Ze verbruiken heel weinig energie, waardoor alle sensoren zonder onderhoud ruim tien tot vijftien jaar data kunnen verzamelen en versturen.

 

Hellende daken: inzicht in vervuiling en verstopping dakgoot

Onze dakgootsensor meet de waterstand en vervuilingsgraad in dakgoten en geeft precies aan (preventief) wanneer een goot gereinigd moet worden, ter voorkoming van lekkages en gevolgschades. Ook kunnen ze worden ingezet worden om moeilijk bereikbare goten en probleemgevallen te monitoren.

Voorspellend onderhoud door AI

Sensoren bieden meteen vele voordelen voor zowel eigenaar, dakdekker en fabrikant:

Inzicht in de kwaliteit van het dak, op afstand

Inzicht in daken die niet of lastig bereikbaar zijn

Voorkomen van gevolgschades door tijdig ingrijpen

Efficïenter onderhoud, alleen als het echt nodig is

Daarnaast zal alle data gebruikt worden om onze nieuwe algoritmes te versterken, waarmee voorspellend onderhoud rondom dak en goot mogelijk maakt. Data gestuurd onderhoud wordt verbonden met de dagelijkse praktijk.

 

Klaar om data te verzamelen?
Bel of mail ons!

Of je nu gebruik wil maken van onze standaardoplossing voor daken en gevels of op zoek bent naar een oplossing voor een specifiek probleem: neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Kantoor


Het Klaphek 5, 3401 RZ Ijsselstein

E-mail


info@inscio.nl

Ja, graag!


Ernest +31 (0)6 29 08 55 52
Jeroen +31 (0)6 53 58 79 86

    .