Zicht op de degradatie van schilderwerk ​, vanaf kantoor

 

Inscio.nl > Gevels en kozijnen

Terug naar homepage

Vastgoedbeheer en conditiemeting

Vastgoedbezitters voeren vaak conditiemetingen uit om de staat van de onderhoudsgevoelige elementen vast te stellen. In een cyclus wordt alles visueel geïnspecteerd.  

Dit inspectieproces is tijdrovend, arbeidsintensief en maar in beperkte mate objectief. Een inspecteur gaat op locatie beoordelen wat de status is en registreert waarneming. Maar heeft de inspecteur alles waargenomen? Is de juiste conclusie getrokken? Is de locatie wel bezocht? Was de inspectie niet te laat in de cyclus waardoor de degradatie van het element al leidt tot grotere risico’s of kosten?  

Lakdiktemeting en vaststellen degradatie

Van de totale onderhoudslast van vastgoedbezitter met grote portefeuilles bestaat zo’n 90% uit schilderwerk, dakonderhoud en onderhoud op hemelwaterafvoer. Vooral het schilderwerk drukt zwaar op de begroting omdat de cyclus relatief kort is en de kosten van een ingreep hoog.

Onder normale omstandigheden wordt schilderwerk langzaam ouder en vertoont op een bepaalde leeftijd een bepaald aantal mankementen. De UV doorlaatbaarheid van het schilderwerk zal afnemen en dat is precies wat onze sensoren meten. Deze verandering wordt gebruikt als indicator voor de slijtage van de gebruikte verf en daarmee kan de degradatie vastgesteld worden, op afstand.

 

Remote conditiemonitoring van gevels

Inscio levert een cloudgebaseerde oplossing voor data-acquisitie met IoT-sensoren en een LoRaWan. Deze worden ook toegepast in gevels van kantoren en wooncomplexen, voor het meten van de vochtigheidsgraad, temperatuur en isolatiewaarden. 

IoT-sensoren communiceren elk uur, of een ander tijdsinterval, verschillende meetwaarden via een LoRaWAN. Deze combinatie verbruikt bijzonder weinig energie, waardoor het systeem jarenlang zonder onderhoud meetwaarden kan doorgeven, als alternatief voor dure inspecties op locatie.  

Deze stuurt de metingen door naar een app met dashboards en grafieken, gerelateerd aan de locaties van alle sensoren. Eenvoudig en laagdrempelig te gebruiken op abonnementsbasis.

Klaar om data te verzamelen?
Bel of mail ons!

Of je nu gebruik wil maken van onze standaardoplossing voor daken en gevels of op zoek bent naar een oplossing voor een specifiek probleem: neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Kantoor


Het Klaphek 5, 3401 RZ Ijsselstein

E-mail


info@inscio.nl

Ja, graag!


Ernest +31 (0)6 29 08 55 52
Jeroen +31 (0)6 53 58 79 86

    .