Oplossingen

Inscio.nl > Oplossingen

Terug naar homepage

IoT sensoren en data zorgen voor slimme daken

Dakdekkers en -fabrikanten willen tijdens de garantieperiode natuurlijk geen lekkages en schades. Toch kunnen verschillen in temperatuur en vochtigheid al na enkele jaren tot verrassingen leiden.  


Inscio helpt dakproblemen bij klanten te voorkomen met vrijwel realtime sensordata. 


Door de trend dat daken steeds vaker gebruikt worden als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (rententiedaken), wordt conditiemonitoring belangrijker. 


De ‘slimme dakoplossing’ van Inscio is geschikt voor platte isolerende daken, omdat alle meetsensoren in het isolatiepakket worden geplaatst. Ze verbruiken heel weinig energie, waardoor alle sensoren zonder onderhoud ruim tien tot vijftien jaar data kunnen verzamelen en versturen. 


Van Wylick gebruikt de innovatieve oplossing van Inscio in het Isomix-Sensor aanbod. Daarbij meten onze IoT-sensoren in drie lagen van het Isomix-daksysteem bijna in realtime of de temperatuur, het vochtgehalte en de geleiding binnen de gewenste gebruikswaarden blijven.

‘Data-as-a-Service’ voor remote conditiemonitoring

Inscio levert op abonnementsbasis ‘Data-as-a-Service’ voor het remote monitoren van de actuele conditie en werking van kostbare assets in de buitenruimte, zoals daken, gevels en kunstwerken.  


Meetwaarden als beweging, temperatuur, vochtigheid en isolatiewaarden worden gerelateerd aan de sensorlocaties gevisualiseerd in een duidelijk managementdashboard, online en in een app. 


Klanten betalen alleen een abonnement voor de geleverde data, zonder zelf te hoeven investeren in het implementeren en onderhouden van de bijbehorende meet- en rapportage-oplossing.

Klaar om data te verzamelen?
Bel of mail ons!

Of je nu gebruik wil maken van onze standaardoplossing voor daken en gevels of op zoek bent naar een oplossing voor een specifiek probleem: neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Contact

Kantoor


Het Klaphek 5, 3401 RZ Ijsselstein

E-mail


info@inscio.nl

Bellen? Ja graag!


Ernest +31 (0)6 29 08 55 52
Jeroen +31 (0)6 53 58 79 86

    .